Menü Bezárás

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A kultúra napi megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Idei megemlékezésünk részeként a Nagyváradi Kiss Stúdió Színház színészei Kiss Törék Ildikó és Meleg Vilmos előadásában az Adjon isten békét, kedvet című előadást nézhetjük meg.

„Adjon Isten békét, kedvet – írja Ady Endre egyik versében, amelytől az előadás címét kölcsönöztük. A vers megzenésített formában elhangzik a színpadon. Egyfajta üzenet a mai elgépiesedett világban, a sötét szobákban képernyők előtt ülők vagy a pénz, a  felé imádkozók sokaságához. Üzenet, hogy van egy másik világ is, amelyben a szabadság, az egészség, a szerelem, a béke, a boldogság a legfontosabb számunkra. És a hit. A hit, amelynek alapján jövendőt építhetünk nemcsak magunknak, hanem az utánunk jövőknek is.

Ady Endre, Hervay Gizella, Kányádi Sándor, Márai Sándor, Reményik Sándor, Sütő András, Zilahy Lajos,Wass Albert és mások gondolatai valamint a korabeli dokumentumokból való idézetek utat találnak a nézőkhöz, legyenek bár gimnazisták, felnőttek vagy hajlottabb korúak.”

A programok csak érvényes oltási igazolvánnyal illetve maszkban látogathatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás