Menü Bezárás

ÁTADÁSOK DECEMBERBEN

Az ünnepre való készülődés, a látványos rendezvények mellett nem állt meg a város ingatlanjainak, intézményeinek fejlesztése sem.

Sor került a 17 éve épült 2×12 lakásos szociális bérlakások állagmegóvási, energetikai korszerűsítésére, mely sikeresen befejeződött. A műszaki átadás mindkét lakástömb esetében megtörtént. Fontosnak, hogy az önkormányzati vagyonnal jó gazda módjára bánjon, megőrizze hosszú távon a tulajdon értékét, segítse a használókat az olcsóbb rezsi elérésében.

Encs az elmúlt másfél évben több, mint 40 millió forintot költött az önkormányzati lakásokra úgy, hogy ez idő alatt a bevételek nem érték el a 15 millió forintot.

 

December végén két beruházást adott át az Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsődében dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselővel Mikola Gergely polgármester és Vajkóné Zsíros Emese intézményvezető.

Tavasszal elkészült az “Energetikai korszerűsítés Encsen” elnevezésű, TOP-os projekt (TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00130) keretében az intézmény energetikai korszerűsítése. Ennek keretében sikerült évente 40 tonnával csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást az Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsődében. A beruházás bruttó 49,2 millió forintba került, és 100%-ban az Európai Unió támogatásával valósult meg.

December közepén elkészült az intézmény Gagarin út 1. szám alatti épületén az emeleti homlokzati burkolat cseréjének az első üteme is. Ennek keretében az eddigi fa burkolat – megőrizve az épület eddigi jellegét – időtálló PREFA lemezekre lett cserélve. Ez a beruházás az óvoda és az önkormányzat közös finanszírozásában valósult meg bruttó 18 millió forintból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás