Menü Bezárás

TÁRSULÁSI HÍREK

Nemcsak a városban, de Encs által vezetett társulások életében is jelentős események történtek az elmúlt hónapban.

 

Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás bruttó 75 millió forintért magas minőségű és hatékony aprítógépet szerzett be, melyet nyílt közbeszerzés útján, a Gördülő Fejlesztési Terv terhére vásárolt.

Mikola Gergely, mint a Társulás elnöke és dr. Szántó Marianna jegyző az értékes gépet Bodrogkeresztúrban adta át a Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. számára használatra a cég Bodrogkeresztúri Regionális Hulladékkezelő Központ telephelyén.

Sokan nem tudják, hogy az ingyenes szolgáltatásként biztosított lakossági zöldhulladékot Bodrogkeresztúrra viszik, több mint 100 abaúji és zempléni településről. A gép beszerzésével hatékonyabban tudják tárolni, majd kezelni a zöldhulladékot, illetve a gép mobilizálható, ezáltal több hulladékkezelő központban is használhatóvá válik.

Az önkormányzatok és az állam nagy erőfeszítéssel próbálja elérni a környezeti szennyezés megállítását. Így kérünk mindenkit, hogy zöldhulladék égetés helyett éljen az ingyenes elszállítási szolgáltatással, vagy a város által is kiosztott otthoni komposztálókba hasznosítsa újra!

Az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás Encs Város Önkormányzatával közösen valósította meg a “Fejlesztő környezet biztosítása!” elnevezésű pályázatot (EFOP-2.1.2-16-2017-00024).
Az összesen 93,19 millió forint vissza nem térítendő támogatásból négy helyszínen (Fáj, Hernádvécse, Krasznokvajda, Méra) épületek felújítása, korszerűsítése történt meg, melyhez közösségi, gyermek- és ifjúsági programok kapcsolódtak. Encs Város Önkormányzatánál konyhai eszközök, irodai bútorok, informatikai eszközök és szoftverek, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulásnál műszaki cikkek, konyhai eszközök, irodai bútorok, udvari játékok, mobil játszóelemek, informatikai eszközök, szoftverek, személyautó és fejlesztő eszközök kerültek beszerzésre. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által biztosított összeg javítja az itt élő hátrányos helyzetű gyerekek életminőségét.

A pályázat egy, az Integrált térségi gyerekprogramokban, 499 040 000 Ft támogatású EFOP-1.4.2-16-2017-00017 kódszámú „Előre a biztos úton!” című pályázatának a kísérő, eszközbeszerzési pályázata volt. Ennek a pályázatnak is a támogatása 100%, a projekt várható befejezése 2022. november 29.
A pályázatban dolgozók munkájának egyik elismerése, hogy a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság EFOP 1.4.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretén belül 2021. október 21-én Encsen rendezte meg Gyerekházakról-Gyerekházaknak címmel országjáró tájékoztató fórumának egyik állomását Lakatos Melinda mentor moderálásával. Az eseményen 103 fő jelent meg, a résztvevőket az önkormányzat nevében Konyor Judit önkormányzati képviselő köszöntötte, aki a program egyik szakmai vezetője is.

  

A Gyerekházak 2021-i helyzetképét Kovács Erika szakmai vezető mutatta be, majd a prügyi Micimackó Biztos Kezdet Gyerekház, magyargéci Mézeskalács Biztos Kezdet Gyerekház, a vilmányi Noé Bárkája Biztos Kezdet Gyerekház és a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház életébe nyertek bepillantást. Csernai Erika a TEF Támogatásirányítási Főosztály főosztályvezetője a gyerekházak hazai rendszerben való működését, tipikus, többször előforduló hiányosságokat ismertette hibák javítására. A Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság, Államháztartási Iroda részéről Filtermeiszter Zita osztályvezető és Zupkó Andrásné ellenőrzési referens osztotta meg az ellenőrzési tapasztalatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás