Menü Bezárás

Városi ünnepség ’56 tiszteletére

  

 

Két év után újra együtt ünnepelhette Encs városa az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját. A 65 éve lezajlott események tiszteletére péntek délután sokan gyűltek össze a Petőfi parkban, hogy tisztelegjenek Nagy Imre mártír miniszterelnök és az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A két emlékművet megkoszorúzták a város pártjai, civil szervezetei, intézményei, az oktatási intézmények képviselői. Encs Város Önkormányzata nevében dr. Bratu Tamás alpolgármester, dr. Szántó Marianna jegyző és Major Éva önkormányzati képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke helyezték el a megemlékezési koszorút. Az iskolások mécseseket helyeztek el az emlékhelyen.

  

Az ünnepség a Váci Mihály Gimnázium aulájában folytatódott. Vaszilyné Veres Hajnalka megrázó szavalata után Major Éva képviselő asszony mondott beszédet, melyben kiemelte az ifjúság erejét és az összefogás fontosságát. Felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány miatti bezártság enyhítésére az önkormányzat az Adventet szeretné különlegessé tenni a város és a térség lakói számára.

 

  

A Váci Mihály Gimnázium diákjainak színvonalas műsora Szeleczki Zita színésznő visszaemlékezései alapján idézte fel az 1956-ban lezajlott eseményeket. A felkészítő tanárok, Zsák Anikó, Bialkóné Horváth Krisztina és Varga József nagyszerű munkát végeztek. A diákok komolyan, a tiszteletet megadva az ünnepnek, adták elő a műsort. Köszönet és elismerés jár érte.

A 65. évforduló méltó megünnepléséhez még hozzá tartozik az a szombaton megrendezendő program, melyben a város apraja-nagyja mozdul meg egy futóverseny keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás