Menü Bezárás

LAKOSSÁGI FÓRUM

2021. október 13-án, a 2019-es önkormányzati választás kétéves évfordulóján Mikola Gergely, Encs város polgármestere megtartotta “Fordulópont” elnevezésű lakossági fórumát és beszámolóját.

 

Mint elmondta: 2019. október 13-án az encsi lakosoktól egy biankó csekket kapott a város vezetésére, hiszen 24 évesen, friss diplomásként, kevés szakmai tapasztalattal bízták rá a város vezetését, a városlakók szolgálatát. A bizalmat megkapta előre.
A polgármesteri beszámolóján ezt a biankó csekket töltötte ki. 2 év alatt 180.000.000 Ft, a jövő évvel együtt 330.000.000 Ft az az összeg, amelyet városvezetése alatt, közösen a képviselőkkel, munkatársaival Encs saját költségvetésének a terhére a város mindennapi fejlesztésére költöttek/költenek.

  

Annak megítélésében, hogy ez az összeg sok vagy kevés az alábbi összehasonlítást hozta: az előző EU-s ciklusban, hét év alatt összesen 770 millió forintot nyert a város uniós TOP-os forrásokból, az elmúlt évtizedben pedig nem volt összesen ennyi saját forrású fejlesztés Encsen, mint az elmúlt 2 évben.
A beszámolóban részletesen ismertette, hogy a két év alatt milyen beruházásokat hajtottak végre (a teljesség igénye nélkül: konditerem, kültéri kondipark és 2 fecskelakás kialakítása, önkormányzati lakások energetikai korszerűsítése és felújítása, útfelújítások, kátyúzások, új parkolóhelyek kialakítása, gépjárművek beszerzése, felújítások és eszközbeszerzések a PAX Hálózatfejlesztő – Gondozási Központban) és hogyan alakították át a város költségvetését fejlesztésközpontúvá. Felvázolta továbbá a 2022 végéig tervezett saját beruházásokat és a következő uniós ciklusra vonatkozó 5 milliárd forintos fejlesztési tervet.

youtubról: https://www.youtube.com/watch?v=eyD8asbQekU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás