Menü Bezárás

Encs és Méra közötti kerékpárút átadása és autómentes nap

A „Fenntartható közlekedésfejlesztési beruházások Encs és Méra településeken” című, TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00009 azonosító számú projekt keretében megvalósult beruházásnak a hivatalos lezárása volt a mult szerdai rendezvény.

   

 

Encs Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető és Méra Község Önkormányzata, mint konzorciumi tag társulásban a kerékpárutak szerkezeti felújítását, korszerűsítését valamint új kerékpárút kiépítését valósította meg. A projekt során 1750 méter kerékpárút felújítása és 1950 méter új út kialakítása, építése készült el. A beruházás összköltsége 271.111.503,- Forint, mely 100 % mértékben vissza nem térítendő támogatás, melynek költsége néhány nem várt akadály miatt emelkedett.

  

 

Az átadás az út mérai végén kezdődött. Elsőként beszédet mondott: dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő,
majd Mikola Gergely, Encs város polgármestere mutatta be a beruházást, majd Tímár Herbert, Méra község polgármestere köszöntötte az érdeklődőket. A szalagátvágás után a résztvevők közösen kerékpároztak át Encsre, az Extrém kerékpáros parkba, ahol a Gabitriál bemutatóját tudták megnézni. A bátor vállalkozó ügyességi feladatokat oldhattak meg, melyért apró jutalmakat kaptak.

 

  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás