Menü Bezárás

A Képviselő-testület szeptemberi ülése

Hosszú idő óta először ülhetett össze rendes ülésen Encs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Az ülést bizottsági ülések előzték meg, melyeken részletesen megtárgyalták a város ügyeit a tagok.

 

A rendkívüli jogrend idején két bizottságban is megüresedett egy-egy hely. Mivel ülés sem volt, így nem tudtak kiegészülni a bizottságok.. Hétfőn a Képviselő-testület ülésén Kéki-Luterán György is esküt tett, így csatlakozhatott a Városfejlesztési és Ügyrendi Bizottsághoz. A Pénzügyi Bizottságba Juhász Adriánát megválasztották, de a hétfői ülésre nem tudott eljönni.

  

A jelentés a lejárt idejű határozatokról az elmúlt időszak feladatainak végrehajtásáról számolt be. A költségvetési rendelet módosításával a tervezés utáni pénzmozgást, a normatíva változásokat, az ágazati pótlékokat, a bérkiegészítéseket és egyéb tételeket vezette át a Pénzügyi Iroda.

Az indítványok között döntöttek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2022. évi fordulójához való csatlakozásról. Emellett Mikola Gergely polgármester elmondta, hogy az önkormányzat tervez egy olyan ösztöndíjat, mellyel további támogatást nyújtana, hogy a fiatalok visszatérjenek.

Szó esett a civil szervezetek és alapítványok támogatásáról, melynek összegeit a polgármester állapította meg.

Az Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde csoportjainak létszámtúllépését 4 csoport esetében engedélyezte. Emellett a Gagarin úti épület homlokzatának felújításához plusz forrást szavazott meg.

Színvonalas anyagot kaptak a képviselők Encs város környezetvédelmi helyzetének értékelése, jelentés 2020. évi feladatok végrehajtásáról, a 2021. évi feladatok meghatározása címmel. Sajnos a járvány idején a feladatok végrehajtását fel kellett függeszteni, de most újra meghatározásra kerültek a célok.

Döntött területek eladásáról a Diapolo Média Kft, Hírkó Márk és Gulyásné Drapcsik Anita ügyében.

Encs Város Önkormányzata ezen az éven is támogatja az iskolakezdést. 10.000.- Forint támogatást kap minden olyan szülő 3 gyermekig, aki a határidőre a kérelmet beadta, és megfelel a feltételeknek.

Közbeszerzésről döntött a TOP-1.1.3-15-BIO0-2019-00045 azonosító számú projekt keretében. Az eljárás nyertese a szerencsi Leonardo-Ép Kft. lett.

A 2022-2036 időszakra elkészített Gördülő Fejlesztési Terv beruházási, valamint felújítási-pótlási tervrészeit megismerte a Képviselő-testület és azt elfogadta.

Pályázatot írt ki két intézményének, az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár és a Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ vezetői posztjára.

A bejelentések között Konyor Judit képviselő asszony számolt be a „De nehéz az iskolatáska” adományozási akcióról. Major Éva képviselő társával együtt sikeresnek ítélték az adományozást, melyet most az egy, két gyermekes családok részére szerveztek.

Kléri Bertalan a temetővel kapcsolatos kérdéseire kapott megnyugtató választ Sándor Róbert műszaki irodavezetőtől. A nemrég kiszedett kerítésmaradvány helyén zúzott kőből lesz rövidesen út. A kút elhelyezésének lehetőségét más helyen pedig megvizsgálják.

Az ülésen Közmeghallgatást is tartott a Képviselő-testület, melyen nem jelent meg senki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás