Menü Bezárás

Napközis tábor Encsen

Az elmúlt héten az önkormányzat napközis tábort szervezett.

Eddig elegendőnek tartotta, ha az iskolák szerveztek tábort, most azonban más körülmények vannak. A szülők legtöbbje az otthoni iskolai oktatás ideje alatt kivette a szabadságát, a gyerekeknek pedig kimaradt az együtt töltött hasznos idő.

 

Ez volt a mozgatója annak, hogy az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, az Egészségfejlesztési Iroda segítségével, Urbánné Kléri Szilvia referens vezetésével, értékes munkatársakkal, Encs Város Önkormányzatának támogatásával 2021-ben napközis tábor zajlott a Városi Sportközpontban.

A kezdetben 40 főre tervezett táborba olyan sokan jelentkeztek már az első napon, hogy a létszám kibővült. A pályázati támogatás lehetővé tette, hogy változatos, sokszínű programon vehetettek részt az általános iskolai korú gyerekek.

1. nap Ismerkedés

Az egészséges életmódról, táplálkozásról Gyorgopulos Beatrix dietetikus beszélt és készített gyümölcssalátát. A kézműves foglalkozásokra Gécziné Kovács Gyöngyi válogatta ki a feladatokat.

  
A sportért Zsibai Szakálos Zsófia, ….

  

  
…a színjátszásért Dsupin Éva, Nagy Péter János és Spisák István volt a felelős.
  
Az energiahatékonyság, környezetvédelem foglalkozások szakmai vezetője Sándor Róbert volt.
  
  
A mozit Zaveczki Ádám biztosította. A diákmunkások felelősséggel és pontosan támogatták a napi tevékenységet. A finom ételeket a Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ konyhájának köszönhették a résztvevők, melyet a gimnázium ebédlőjében fogyaszthatták el.
  
A sportközpont munkatársai, Némethné Varkoly Ágnes odafigyelésével, mindenben nagy segítséget jelentettek, de a művelődési központban dolgozók is hozzájárultak ahhoz, hogy a gyermekek felejthetetlen élménnyel távozhattak a táborból.

Az együttes munka meghozta gyümölcsét, a gyerekek napról napra szívesen jöttek a táborba. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy sokat focizhattak, játszhattak, még Orosz Nikolett arcfestését is kipróbálhatták. Szedtek levendulát, de Gibárton bepillanthattak a vízierőmű működésébe is.

  

Köszönjük azoknak, akik hozzájárultak a napközis tábor sikeréhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás