Menü Bezárás

A “Szepsi piactér” átadása Encsen

Csütörtökön délelőtt átadásra került Encsen a „Szepsi piactér”.  A határon átnyúló INTERREG V-A SKHU együttműködési program keretében megvalósult beruházás ünnepélyes megnyitójára piacnapon került sor.

 

   

A vendégek láthatták, mekkora létjogosultsága van ennek a fejlesztésnek. Elsőként Mikola Gergely, Encs   város polgármestere foglalta össze a beruházás eseményeit. Köszönetet mondott az előző ciklus   önkormányzati vezetőinek, csatlakoztak a Szép Cserehát programhoz. A beruházás   megvalósítása azonban már a mostani vezetésre várt.
 Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta   a helyi termelők számára teret kell adni, hiszen ők dolgoznak meg a piacon értékesített   termékekért. A piac segítségével a vásárlók is jól járnak, hiszen közvetlenül, nem közvetítők által kaphatják meg a terméket.

dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő felidézte a pályázat ötletének kialakulását. Hogyan  sikerült létrehozni a város vezetőinek az összefogást.

A tervet támogatta, hiszen emlékei szerint, már nagyon régóta rendeznek Encsen vásárokat, piacokat.
Az itt élő embereknek nem kell messzire utazniuk, hogy friss árúhoz jussanak.

dr. Orbán Máté Julianna örömmel jött a MeLoNee – Meet the Local Needs  pályázat újabb piacátadására. Szepsi,  Buzita, Hidasnémeti, Gagyvendégi és Encs.

A Via Carpatia igazgatónője elmondta, hogy a szervezet által segített, az Interreg által támogatott együttműködésnek köszönhetően ez  a következő piac, amelyet  átadhattak a termelőknek és a vásárlóknak.

 Pacsai János görög katolikus esperes, a Szép Cserehát programvezetője kiemelte, hogy a   határ által elválasztott települések, emberek a programnak köszönhetően újra   együttműködhetnek, együtt dolgozhatnak.

 

 

 

 

Az Encsi „Szepsi gazdapiac” projekt támogatása:

182 635,20 euro, ebből 85% EU támogatás,

10% állami támogatás, 5% önerő

A kivitelezés költsége: 157 466 euro

MeLoNee – Meet the Local Needs – SK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás