Menü Bezárás

Ebösszeírás

Encs Város Önkormányzata a település közigazgatási területén 2021. július 12-től augusztus 16-ig terjedő időszakban ebösszeírást végez.

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Encs Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Encs közigazgatási területén ebösszeírást végez. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és azt (azokat) köteles az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége, azok folyamatosan beszerezhetőek az Encsi Polgármesteri Hivatal portáján vagy letölthetőek az önkormányzat honlapjáról a www.encs.hu oldalról.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

személyesen vagy postai úton eljuttatva az Encsi Polgármesteri Hivatalba (3860 Encs, Petőfi út 75.)

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2021. augusztus 16.

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy: a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható. Ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják. Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998 (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján, aki a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesítette, 30.000 Ft állatvédelmi bírsággal sújtható.

Együttműködését köszönöm!

dr. Szántó Marianna
jegyző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás