Menü Bezárás

Találkozók online és személyesen

Sajnos a járvány miatti veszélyhelyzet vége még nem látszik, de a települések életének, gazdaságainak működnie kell. Jó, ha a polgármesterek egymás között is kicserélhetik a tapasztalataikat.

Erre nyíltlehetősége Mikola Gergelynek, Encs város polgármesterének.

Először online formában sikerült egyeztetni a „Borsodi négyek” polgármestereivel. Szitka Péter Kazincbarcika, dr. Fülöp György Tiszaújváros, Janiczák Dávid Ózd és Mikola Gergely Encs polgármestere a tapasztalatok cseréje során a leghangsúlyosabb téma sajnos továbbra is a járványhelyzet kezelése volt.

Megállapodtak abban, hogy a szándék továbbra is a hosszú távú együttműködés, mely elsősorban a tapasztalatcserére és a közös érdekképviseletre épül. Elindul a B4 Híradó a partnertelepülések objektív tájékoztatása, egymás megismerése céljából, hamarosan 3 hetente pénteken esténként 6 órától a helyi televíziókban.

Személyesen tett látogatást munkatársaival Tóth László, Felsődobsza polgármestere egy kis tapasztalatcserére. A legfontosabb téma a közfoglalkoztatáson belüli lehetőségek megismerése, azon belül is a saját magról ültetett virágosítás folyamata.

Encsnek van mivel büszkélkedni, hiszen a város virágosítását a Városgazda munkatársai több, mint harmincezer saját nevelésű virággal végzik.

  

Csütörtökön pedig Szikszó Város polgármestere Sváb Antal, alpolgármestere Dr. Piskóti István, Marjai Pál képviselő illetve a Szikszó Tender Kft. ügyvezetője Mészáros Péter baráti ismerkedésre érkezett.

A beszélgetés alapja a városüzemeltetés hatékonyságának javítása, egymás tapasztalatai és eljárásrendjének megosztása. Mikola Gergely szerint, egy szakmai kapcsolat alapjait tették le a városvezetők, amely hosszú távú együttműködést fog biztosítani a két város között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás