Menü Bezárás

Fehérbe öltözött a város

Az elmúlt napok latyakos időszaka után ma reggel havazásra ébredt Encs. Az előrejelzések szerint mind a mínusz fok, mind a havazás jó néhány napig velünk marad. Voltak, akik korán keltek emiatt, hiszen a közfoglalkoztatottaink és a Városgazda munkatársai hajnaltól végezték a városban hóeltakarítást az utcákon, járdákon.

Encs Város Önkormányzata továbbra is hasznosnak tartja a közfoglalkoztatást, és a már elindított programokat fenn kívánja tartani. 2021. március 1-től pedig magasabb bért tud fizetni munkásainak, mert emelkedik a közfoglalkoztatási bér.

Bár az alapjába véve csekély összegnek számító eddigi bér sok esetben nem arányos az elvégzett munka értékével (sajnos vannak olyan munkavállalók, akik ebben az értékben sem alkalmasak a munka elvégzésére), kisebb, körülbelül négy százalékos béremelésről döntött a kormány.

A közfoglalkoztatási bér 81.530 forintról 85.000 forintra, a munkavezetőt megillető közfoglalkoztatási bér 89.705 forintról 93.525 forintra, a garantált közfoglalkoztatási bér 106.555 forintról 110.815 forintra, a munkavezetőt megillető garantált közfoglalkoztatási bér 117.245 forintról 121.935 forintra emelkedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás