Menü Bezárás

KIS, DE FONTOS LÉPÉSEK A VÁROS ÉLETÉBEN

A PAX Hálózatfejlesztő – Gondozási Központon belül működő Család- és Gyermekjóléti Központ napi munkáját egy új autó beszerzésével tettük gördülékenyebbé, bízva, hogy ezáltal magasabb szolgáltatási színvonalat tud nyújtani az intézmény. A központ 27 településen lát el alapfeladatot, sajnos eddig nem volt saját autójuk, így biztos hasznos “tagjává” válik az összeszokott csapatnak.

 

ELKÉSZÜLT ENCS VÁROS KÁTYÚTÉRKÉPE, TAVASSZAL “NEKIESÜNK” AZ ÚTJAINKNAK

A műszaki osztály munkatársai az elmúlt hónapban felmérték Encs utcáit, melyet dokumentáltak, s online formában is rögzítettünk. Sajnos nem jó a helyzet, amelyre hosszútávú megoldást kerestünk.

A mai naptól kezdődően, folyamatosan használni fogjuk a kátyútérképünket, amelyet Önök is megtekinthetnek, illetve a jövő hét végétől kezdődően új kátyúkat is be tudnak nekünk küldeni. Erről egy következő posztban fognak tájékoztatást kapni.

A felmérés után úgy döntöttünk, hogy 2021. júniusig minden, a hatáskörünkben található úthibát, amely a térképen szerepel, meg fogunk oldani. Erről már szerződést is kötöttünk, illetve tavasszal a Szeles utca utolsó része, valamint a Dobó utca új aszfaltszőnyeget kap.

A térképet félévente fogjuk frissíteni, jelöljük az általunk felmért, illetve a lakosok által beküldött úthibákat, és jelölni fogjuk a már megoldott problémákat is.

A térkép itt elérhető: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit…

Útmutató a térképhez:

Kék jelölés: önkormányzati tulajdonban lévő úthálózaton található hibák

Piros jelölés: állami tulajdonban és kezelésben lévő úthálózaton található hibák

Piros útvonalak: az állami tulajdonban lévő úthálózat

Kék útvonalak: önkormányzati tulajdonban lévő úthálózat, melyekre a következő időszakban reményeink szerint elsődlegesen fog útburkolatot kapni (változhat).

A jelölések képi dokumentációt is tartalmaznak, illetve leírást (általában m2-t) az úthibáról.

 

A mai napon átadásra került az abaújdevecseri aluljáró kamerarendszere. Bízom benne, hogy kevesebb szemetet dobálnak majd szét, megszűnik a bűz, illetve a közbiztonsággal sem lesz probléma.

Jövő évi cél, ha lehetőségünk adódik, a vasútállomás aluljáróját is az önkormányzat tartsa fenn, s ott is kamerák lennének, miután rendbe tennénk.


MIKOLA GERGELY
polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás