Menü Bezárás

FELHÍVÁS!

TISZTELT NYUGDÍJASOK!

Sajnos 2019-ben, a Kúria Önkormányzati Tanácsa kimondta, hogy ilyen, és ehhez hasonló jellegű (iskolakezdési támogatás, szeretetnap, stb.) támogatás alanyi jogon, illetve azt, nem szociális alapon lekorlátozva (óvodások, 18 éven aluliak, iskolalátogatók, 62 év felettiek) nem adhatunk támogatást. Emiatt minden esetben kötelesek vagyunk vizsgálni a támogatott személy anyagi körülményeit, ésszerű határt szabva neki. Ez jelen állapotában a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszerese, azaz 199.500 forint.

 

Mivel nem tudjuk sajnos köszönteni az időskorú városlakóinkat személyesen, illetve az ezzel kapcsolatos adminisztrációs feladatok is megnőttek, fokozatosan, január 30-ig tudjuk a szeretetnapi utalványokat kiosztani. A napokban minden nyugdíjasunk megkapja az információkat levél útján.

Mi a jogszabályokhoz hűen próbálunk mindenben eljárni, ebből adódóan nem áll módomban és nem is szeretném más önkormányzatok ehhez hasonló támogatásait véleményezni.

 Tisztelt Időskorúak!

Encs Város Önkormányzata Képviselő-testületének szociális ellátásokról szóló helyi rendelete alapján az alábbiakról tájékoztatom:
A rendelet alapján – a Karácsony közeledtével hagyományosan megtartandó Szeretetnaphoz kapcsolódóan, települési támogatás keretében – vásárlási utalványra az a 62. életévét betöltött encsi állandó lakóhellyel rendelkező személy jogosult, aki a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól nyugdíjellátásban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesül, és annak összege a 199.500.-Ft-ot nem haladja meg.
A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a támogatás kifizetésére kérelem nélkül – legkésőbb 2021. január 31. napjáig – kerül sor, amennyiben a NYUFI ezen időpontig a fenti adatokat az önkormányzat részére megküldi.
Ha a NYUFI adatszolgáltatást nem tud felénk teljesíteni a kifizetéshez, abban az esetben az Önök hatékony közreműködése szükséges az ellátások 2020. évi összegének nyugdíjszelvénnyel, éves nyugdíj értesítővel, bankszámlakivonattal történő igazolása érdekében, melyről külön értesítést küldünk.
Ebben az esetben a kifizetések a beérkezett kérelemek alapján folyamatosan történnek meg 2021. február 28. napjáig.
A támogatás összege: 4.000.-Ft összegű vásárlási utalvány.
Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!
Mikola Gergely
polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás