Menü Bezárás

BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁS 2020.

Tisztelt Szülők!

Az előző évhez hasonlóan Encs Város Önkormányzata most is szeretne segítséget nyújtani a városban élő gyermekes családoknak az iskolakezdéshez, enyhíteni az ezzel járó terheket. Ezért a tervek szerint az encsi állandó lakcímmel, tartózkodási címmel rendelkező 1-12. osztály közötti általános- és gimnáziumi diákoknak, illetve az encsi lakhellyel rendelkező, 9. évfolyamot kezdő, 16 év alatti szakiskolai tanulóknak (szüleiknek) iskolakezdési támogatást kíván biztosítani.

Az összegről Encs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dönt a város költségvetésének terhére. Előzetesen azonban szeretnénk felmérni a támogatást igénylők számát, mint az elmúlt éven. A támogatást a 2018. évi (utolsó elérhető KSH adat) egy főre jutó nettó havi jövedelem határ alatti családok kaphatják, ami 119.500 forint/fő. Az ehhez szükséges dokumentumokat, nyilatkozatokat be kell majd nyújtani 2020. szeptember 09-ig.

Egy háztartásból maximum 3 gyermek számára nyújt támogatást az önkormányzat.

Az előirányzott keret: – minimum 5.000.000 forint – maximum 8.000.000 forint

Támogatási igény leadás:

Tavalyihoz hasonló módon történik, személyesen ügyfélfogadási napokon nyomtatvány kitöltésével. A nyomtatványok helyben kikérhetőek, illetve a holnapi naptól a városunk honlapján is megtalálhatóak lesznek.

A nyomtatványhoz kötelezően csatolandó melléklet:

  • a nem encsi iskolákba járó tanulók jogviszonyigazolása
  • egy havi jövedelem igazolás a kérelem benyújtását megelőző hónapról a családtagok vonatkozásában

Rendszeres pénzellátásról szóló igazolásnak minősül a nyugdíjszelvény és a nyugellátás éves összegéről kiállított igazolás, munkáltatói igazolás, vállalkozás esetén havi átlagjövedelemről szóló nyilatkozat az előző évi adóigazolással, tartásdíj megállapításáról szóló bírósági végzés, iskoláztatási támogatásról igazolás, tartásdíj fizetését igazoló szelvény, nyilatkozat, jövedelemmel nem rendelkezők esetében foglalkoztatás osztály igazolása a regisztrálásról, árvaellátás összegéről igazolás

 

Mikola Gergely

polgármester

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás